Cross sections & visible grid

DELFTship forum General Questions Cross sections & visible grid

Viewing 8 reply threads
  • Author
    Posts
    • #39098
      Avatariosif gross
      Participant

      I suppose I made something in the settings and I am not getting the cross sections/stations on the .dxf files of the lines Plan
      I was also getting vertical lines every X centimeters and I am not getting them anymore.
      Tried and still trying to get them back, not successful until now 🙁
      Please somebody let me know what I am doing wrong

      Best wishes
      Iosif

    • #39099
      AvatarRobert Holme
      Participant

      Sorry, but I don’t understand what you are saying, maybe an image would help.
      Regards Maryak

    • #39102
      Avatariosif gross
      Participant

      Thank you for the answer Maryak

      Sorry for the late answer, I was not around my computer for two days
      * The Unfold .dxf used to have a grid with numbers, not anymore as you can see in the Unfold.pdf
      * The Lines Plan.dxf used to have the lines of the cross sections, now can see transom only cross section as in Lines Plan.pdf
      One more thing I can’t see anymore when a boat is open in Delt Ship is the stability curve.
      I have the professional 9.30 version

      Best wishes
      Iosif

      Attachments:
    • #39103
      AvatarRobert Holme
      Participant

      OK, Now I see what you mean.

      When this has happened to me it has been a result of additional layers added to the base fbm with a tick in the hydrostatics column. If you look in the design hydrostatics output it is likely that many of the fields which should contain information will show 0.0000.
      Use the layers dialog and progressively untick hydrostatics until the missing features re-appear.
      Sorry but I don’t know any more than that.
      Regards Maryak

    • #39104
      Avatariosif gross
      Participant

      Thank you for the answer Maryak

      Yes you are right, regarding the fields that the information is showing 0.0000
      Regarding the layers dialog, it is the “Edit” that appears in the home window and tools window?
      When click on it, the layers dialog appears.
      Tried to untick one by one, nothing added, just things were disappearing.
      I added a new empty layer to see what happening, now I have the new layer 4 and can’t delete it.

      I try to find solutions in the manual, didn’t find yet, continuing reading

      Best wishes
      Iosif

    • #39107
      AvatarRobert Holme
      Participant

      Untick the hydrostatics column, NOT the visible column.

      Hyd2.jpg

      Hyd1.jpg

    • #39108
      Avatariosif gross
      Participant

      Hi Maryak

      I tried, but no change.
      Maybe I am not doing the correct thing.
      I am posting the .fbm file, if you have time please check it out

      Best wishes
      Iosif

      Attachments:
    • #39109
      AvatarRobert Holme
      Participant

      Hi Iosif,
      Attached is modified fbm with layer close hull removed, stations buttocks and waterlines added, mid point set at 1 metre and transom closed in layer strake 1.
      I don’t see the need for 2 layers in such a simple design.

      Regards Maryak

    • #39110
      Avatariosif gross
      Participant

      Hi Maryak

      You made may day :cheer:
      Still don’t understand why is happening but this may be an answer that DELFTship should give

      Best wishes
      Iosiif

Viewing 8 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.