problem with lines plan

DELFTship forum General Questions problem with lines plan

Viewing 53 reply threads
  • Author
    Posts
    • #37998
      moraru catalin
      Participant

      hello everybody.i have a problem .i changed my computer and i have reinstalled delftship ver 7.17 [because 7.22 is flickering as a coleague told you so]but now when i want to print the lines plan the image is full with lines from..i dont know where to be onest.my problem is how can i get rid of them.my os is win 7 64b.thanks catalin
      1.jpg

    • #38000
      Robert Holme
      Participant

      Lines Plans in Delftship are created with all program defined lines displayed. So that’s where the extra lines came from.

      Turn off those you don’t want:

      Clip1.jpg

      Regards
      Bob

    • #38001
      moraru catalin
      Participant

      thank you but you did not understod.my previous plans looks like this

    • #38003
      moraru catalin
      Participant

      i dont know where is the picture but this are the lines that i am talking about
      thoselines.jpg

    • #38004
      moraru catalin
      Participant

      the horizontal ones not the sections or the water lines or the longitudinal sections only those horizontals

    • #38006
      moraru catalin
      Participant

      abis.jpg
      i hope now to apear

    • #38007
      moraru catalin
      Participant

      see in here they are not

    • #38008
      Robert Holme
      Participant

      Please upload fbm file as is

    • #38009
      moraru catalin
      Participant

      this is it

    • #38010
      Tim Stewart
      Participant

      I do not know what the answer is, but, confirm it is the same for me.
      Using the latest build of DelftShip Pro.

      Regards Tim

    • #38012
      Robert Holme
      Participant

      Hi Guys,

      All the additional lines are lines representing Intersections in your model.

      IMHO this is the result of your control points crossing over and under each other rather than them being on the same waterline at each station thus creating many unwanted intersections.

      Regards
      Bob

    • #38013
      moraru catalin
      Participant

      K i believe you
      But untill now i did not had this problem and how can i get rid of it.anyway i do not think that is the problem because the grid is only for control and is not supposed to appear in the lines plan area

    • #38018
      Robert Holme
      Participant

      Hi Guys,

      I have had a bit of a play and intersection lines are program generated. My earlier remark about them being due to the grids crossing over was incorrect, my apologies.

      The only way I can see to remove these lines is to turn off intersections in the layers properties. This has the effect of removing other lines which you would probably want to keep.

      INTERSECTIONS OFF

      Untitled-2.jpg

      INTERSECTIONS ON

      Untitled-1.jpg

    • #38020
      Robert Holme
      Participant

      Hi AGAIN!!

      The more I thought about this the more I came to agree that those intersection lines should not be there in the lines plan.

      To this end I did another quick and dirty using Freeship [/URL]

      With this program v3.48 the lines are not there!! …………and intersection curves are active.

      Marven, perhaps we have a problem?

      Regards
      Bob

      Damon_Linesplan.jpg

    • #38026
      moraru catalin
      Participant

      hello everybody!
      indeed there is a problem and until somebody finds a way to fix it i descovered a solution wich is not so complicated.export the lines plan as dxf and then wit dwg true view transform it into a pdf and ………..into a jpeg and from there is easy to print normally.anywaythanks to all and i wait to see there is a solution to this problem
      damen3307Model1.pdf
      this is the final product

    • #38028
      Marven
      Keymaster

      Hello All,

      I noticed the file was created with an older version of DELFTship. Please make sure you are using the latest version. (version 7.23 was released yesterday). See the screenshot below generated with the latest version
      Image2.png

    • #38029
      moraru catalin
      Participant

      evening all.new program same problem.a friend of mine that also use delftship found a way to solve the problem but is not workin on my computer.he deleted the sections and istall them again and those line dissapeared but at mine…………. :S

    • #38030
      moraru catalin
      Participant

      last minute rectify is not working with every fbm.even at my friend

    • #38031
      Robert Holme
      Participant

      Hello All,

      I noticed the file was created with an older version of DELFTship. Please make sure you are using the latest version. (version 7.23 was released yesterday). See the screenshot below generated with the latest version

      Hi Marven,

      When you created did you use the free or the pro version?

      Just to make sure, I created rather than opened using the latest download from yesterday and with the Free Version 7.23 I still have all these not required lines.

      fbm file attached for your perusal.

      Regards
      Bob

      Attachments:
    • #38032
      Robert Holme
      Participant

      I have also noticed that I am unable to toggle on/off

      Flow Lines
      Normals
      Critical Points
      Markers
      Diagonals
      Tank Display

      Maybe this is part of the problem?

      Regards
      Bob

    • #38033
      moraru catalin
      Participant

      hi bob i took your fbm i modified the number of stations and look what is happened.but is not working with every fbm.

      regards.catalin

    • #38034
      Robert Holme
      Participant

      Hi Caitlin,

      Very Interesting.

      With your station modification did you go from odd to even numbers of stations or just added/subtracted without concern for the total number?

    • #38035
      moraru catalin
      Participant

      Hi i just added stations at 1 m distance no matter what the lenght of the ship.but is not working at every fbm

    • #38036
      Marven
      Keymaster

      I cannot replicate the error on any of our computers over here 🙁

    • #38037
      moraru catalin
      Participant

      when online team viewer

    • #38038
      moraru catalin
      Participant

      after17 00 gmt+2

    • #38039
      Robert Holme
      Participant

      I cannot replicate the error on any of our computers over here 🙁

      IIRC there were problems with previous version downloads being corrupted and not installing from a direct download. You introduced the zip versions which downloaded and installed correctly. Could this be a similar situation?

      Whilst you may not be able to replicate the problem with your “on site” computers have you tried a remote download using a different ISP to replicate what at least some users are experiencing?

      When I installed the latest version, (7.23), I did not uninstall 7.22 before installing the new version. I will now go and remove Delftship from my computer and install 7.23 then create a new, new Damen 3307.

      Regards
      Bob

    • #38040
      moraru catalin
      Participant

      hi bob do you want to try a team viewer control?i”ll send you my id and pass

    • #38041
      Robert Holme
      Participant

      Hi Caitlin,

      Yes I would like to try that

      It’s 04:20 in Adelaide South Australia. I am going to try and get some sleep! The problem was my sciatica kept me awake so doing this took my mind off it!!

      Just one more joy of advancing years :angry:

      I did remove and re-install but made no difference either yours and my downloads are corrupted or this is a more involved problem.

      Regards
      Bob

    • #38042
      moraru catalin
      Participant

      id 580847333 pass z3b9d1

    • #38043
      moraru catalin
      Participant

      we can try in your time today 14 30 my time 6 00 works for me i m up at five

    • #38044
      moraru catalin
      Participant

      or in any other day same time 14 30 yours 6 00 mine.just set the day

    • #38046
      giorgio zuppin
      Participant

      Hi, Bob I’m stuck as Marven, i.e. all is normal…
      Let us know, maybe something really stupid happened.
      Bye, Jurgen.
      Just for raise the spirit:
      Cattura2_2015-10-29.jpg

    • #38047
      Robert Holme
      Participant

      Hello Jurgen my friend 🙂

      Thanks for your input, I’m glad you are not having this issue.

      Would you be kind enough to load your fbm file so I can see what happens if I open it?

      Regards
      Bob

      PS If you are using 64bit could you also send your delftship exe file

    • #38048
      Robert Holme
      Participant

      or in any other day same time 14 30 yours 6 00 mine.just set the day

      How about Saturday? Today is honey do in the garden, tomorrow is tank and container surveys in Port Adelaide.

      Also what is this group viewer, where do I find it etc.?

      If you need you can contact me using the email in my profile

      Kind Regards
      Bob

    • #38049
      moraru catalin
      Participant

      On the wwww.team viewer.com.saturday is ok

    • #38050
      moraru catalin
      Participant

      as i said not all fbm have this problem some of them can be modified some not this is an example that can not

      regards catalin

    • #38051
      giorgio zuppin
      Participant

      Hello Bob, here it is:

      Left intersections as before, of course I’ve played a bit here and there with the grid…
      Btw it’s not an easy task, work in progress as usual.
      For Caitlin: I opened and modified your file, no problems at all. ( apart some strange extrusions overlapping themselves – take care – )
      Sorry, Jurgen.

    • #38052
      giorgio zuppin
      Participant

      Apologize -Catalin-
      Jurgen.

    • #38053
      moraru catalin
      Participant

      Hello Bob, here it is:

      Left intersections as before, of course I’ve played a bit here and there with the grid…
      Btw it’s not an easy task, work in progress as usual.
      For Caitlin: I opened and modified your file, no problems at all. ( apart some strange extrusions overlapping themselves – take care – )
      Sorry, Jurgen.

      try the seaq please is in post above

    • #38056
      Robert Holme
      Participant

      Hi Guys,

      What have I found so far…………….

      This problem occurs right from the start……i.e.

      New model
      1. select round bilge or chine. ( makes no difference which).
      2. Input length, beam, draft.
      3. Four windows generated……….right, top, front and perspective.
      4. Select tools lines plan and the unwanted artefacts are already there as part of the stations but at this point are only visible in front view.
      5. Select home intersections delete all stations then create new stations and voila!!! no artefacts in the lines plan.

      I am starting to think that this is related in some way to OpenGL as I have also noticed that I get this effect with all flavours of V7 from 10 thru 23.
      My OpenGL is V4.1

      Clip_2015-10-29.jpg

      Regards
      Bob

    • #38058
      moraru catalin
      Participant

      hi there .yes you are right with the new model but what we”ll do with the older ones?i install the opengl viewer and this is what i got
      opengl.jpg
      i don”t know if it is good or bad.anyway until delftship i didn tknew what was an “opengl” and now the only thing i know is that i need it for delftship

    • #38059
      Jürgen Sass
      Participant

      This occurs when a station is on the same place as midship, in this case are both at 16.785. Move one of them. :laugh:
      Good luck!
      js

      http://www.sassdesign.net

    • #38060
      Robert Holme
      Participant

      This occurs when a station is on the same place as midship, in this case are both at 16.785. Move one of them. :laugh:
      Good luck!
      js

      http://www.sassdesign.net[/quote%5D

      All I can say is………….THANKYOU10

      Kind Regards
      Bob.

    • #38061
      moraru catalin
      Participant

      indeed thank you!that”s strange ,but is working even at older plans so thank you again.regards catalin

    • #38062
      Robert Holme
      Participant

      I guess we dont need team viewer but I’m connected and sent you email don’t excatly know how it works!!

      Bob

    • #38063
      moraru catalin
      Participant

      open team viewer send me on mail or forum id and pass and you”ll see the”magic”

    • #38064
      moraru catalin
      Participant

      and dont worry the pass goes only one time next connections next pass

    • #38065
      moraru catalin
      Participant

      if you want the acces my id is 580847333 pass d7d3j7

    • #38066
      moraru catalin
      Participant

      k i got to go .we”lltalk another time

    • #38090
      moraru catalin
      Participant

      Hi again i found a new problem.this is the fbm in question and some features are missing like 3d view or other.the problem does not appear to another fbm

    • #38091
      giorgio zuppin
      Participant

      Hi, problem are the image files.
      Cannot say why because no infos on them are available.
      Delete all but the sideview et voilà, normality is restored.
      Bye, Jurgen.

    • #38093
      moraru catalin
      Participant

      the images are from an pdf file atached below

    • #38094
      giorgio zuppin
      Participant

      Yep,

      No problem, chek your procedure at some step you’ve mismatched something with images.
      Bye, Jurgen

Viewing 53 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.